Wie ben ik?

Mijn naam is Thomas Bunink. Ik ben geboren in Zwolle, en heb daar zeven jaar gewoond voordat ik naar
Dwingeloo ben verhuist. Hier ben ik opgegroeid, en ik woon er nog steeds. Ik ben erg gepassioneerd over filmen en fotograferen, en ik heb net mijn opleiding Audiovisueel Specialist afgerond aan het Noorderpoort College in Groningen.

Passie voor Filmen

Mijn passie voor film en het maken van films stamt al heel ver terug. Vroeger zocht ik altijd al de aandacht van de camera op, en toen ik zeven werd, kreeg ik een speelgoed camera. Kort daarna ging ik toneel spelen bij het jeugd theater bij het Shakespeare Theater in Diever. Hier was het dat ik voor het eerst in aanraking kwam met het maken van een film. Ik heb hier toen in samenwerking met mijn groepgenoten een film gemaakt. Hierdoor is de bal gaan rollen.

Ik ben hierna een beetje met filmpjes gaan spelen. Ik was vooral met Windows Movie Maker filmpjes van Mastermovies opnieuw in elkaar aan het zetten om zo nieuwe boodschappen te maken. De humor in die video’s waren erg “11-jarige-jongen” humor, maar ik vermaakte me. Later begon ik zelf te filmen, en begon ik verhaaltjes te schrijven om te filmen.

Na een tijd kwam ik een club tegen in Assen voor jonge filmers. Hier kon ik niet snel genoeg bij. Inmiddels doe ik hier op vrijwilligers basis begeleiding (BVC, NOVA-Noord). Bij deze club heb ik mijn eerste speelfilm gemaakt. Het was het verhaal van een stel die samen op vakantie gaan, maar jaloezie gooit roet in het eten. Deze film is bekroond met Brons op een aantal film festivals. Het was ook mijn toelatingsmateriaal voor mijn opleiding. Na een aantal meer films met de club, heb ik het genoegen gehad om naar de UNICA film manifestatie te gaan in Piešťany, Slowakije. Ik heb hier veel geleerd, en samen gewerkt met Patrick Brouwers aan de film “The Road not Taken”.

 

Audiovisueel Specialist

In 2013 werd ik toegelaten aan het Noorderpoort Kunst & Multimedia. Hier heb ik in de afgelopen jaren veel geleerd en gedaan. Bijna alle facetten van het filmvak werd ons op praktische wijze geleerd. Videoclips, Promovideo’s, Aftermovies, Bedrijfvideo’s, Speelfilms en noem zo maar op. Ik heb hier in alle rust fouten kunnen maken waar ik veel van heb geleerd. Hier heb ik ook mijn Netwerk van Vertrouwen opgebouwd. Dit zijn klasgenoten en vrienden die ik vertrouw in het maken van producties.

Verdere Ervaring

Naast mijn opleiding en de filmclub heb ik een hoop ervaring opgedaan in ondernemen, media en soortgelijke dingen. Zo heb ik bijvoorbeeld stage gelopen bij Hulskamp Audiovisueel en iGlow Media Leerwerkbedrijf. Hier heb ik veel geleerd over ondernemen, werk ethiek en techniek. Hier heb ik ook veel leren samenwerken, en heb hier veel leiding genomen. Zo was ik de apparatuur beheerder.